home | nieuws | projecten | www-links | bibliotheek | vraag het RCM


Politie houdt treinvandalen Flevolijn aan

De Telegraaf, 4 juli 2003

De spoorwegpolitie heeft drie jongens tussen de 14 en 16 jaar uit Almere opgepakt, die het afgelopen halfjaar stelselmatig vernielingen zouden hebben aangericht in treinen op de Flevolijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

De drie jongeren zijn maandag al aangehouden. Vrijdag verschenen zij voor de rechter-commissaris, die de jonge Almeerders nog een langere periode in voorlopige hechtenis besloot te houden. De spoorwegpolitie verdenkt het drietal onder meer van de vernieling van ruiten en het leegspuiten van brandblussers. Het personeel durfde de treinen daarna vaak niet verder te laten rijden. De NS en de reizigers liepen daarom veel schade op.

De NS, de politie, justitie en de gemeenten Lelystad en Almere hebben een convenant ondertekend om de veiligheid op de spoorlijn te verbeteren. Vooral Almeerse jongeren veroorzaken veel overlast. Ook de gewone politie controleert daarom sinds kort extra op dat deel van het traject. Daarbij betrapte een agent de drie jongens onlangs op heterdaad, waarna hij zijn collega's van de spoorwegpolitie op het spoor van het trio zette.

 


Meer OV Nieuws